Bakgrund

cropped-IMG_0713.jpg

Teleservice expanderar genom att förvärva Hörby Kabel-TVs nät och kundavtal. Detta skapar förutsättning för snabb fiberutbyggnad i Hörby kommun.

Näten, som ägts av KL Elektronik, finns i Hörby, Ludvigsborg och Önneköp och används för TV, bredband och telefoni. KL Elektroniks övriga verksamhet med butik och serviceverkstad i Hörby berörs inte av överenskommelsen. Förvärvet passar bra in i Teleservice strategi att bygga fiber i Skåne. Hörby finns redan i Teleservice upptagningsområde och får genom förvärvet en bra grund för att snabbt bygga ut fiber i kommunen. Abonnenterna i Hörby Kabel-TV kommer få fortsatt lokal service. Både Teleservice och KL Elektronik värnar om att kunderna ska ha bra och lokal service.

 

IMG_0725

Teleservice Bredband Skåne AB tar den 2 januari 2015 över ägandet över Hörby Kabel-TV med cirka 1 000 internetabonnenter och cirka 2 000 tv-abonnenter. Den tidigare ägaren till Hörby Kabel-TV, Kjell Larsson kommer även fortsättningsvis att hjälpa till med Kabel-TV-näten de närmsta två åren.